lauantai 1. elokuuta 2009

Kuvia!Kamera tuli vihdoin huollosta, joten kuvia!

Monta projektia on valmistunut, ja uusiakin on aloitettu.

Ensimmäisenä Laminaria. Tämä huivi on jo toinen laminariani. Ensimmäinen tuli itselleni, mutta en tykännyt kauheasti lankavalinnastani, joten huivi ei kovin usein pääse kaulalle. Senpä takia halusin tehdä uuden, koska malli on niin ihana! Tämä toinen versio on tehty Tencelistä, joka on muuten ihanan pehmeää ja kiiltävää. Nam. Huivi lähti Ouluun valokuvaajakaverilleni kiitokseksi bändini promokuvista.Laminaria revisited by Elizabeth Freeman (rävellä)
Puikot: 3,0 mm
Lanka: Toika Tencel, 64 g


Laminarian kanssa neulomisajasta kilpailivat Paraphernalia-sukat, jotka olivat Innsbruckin kongressimatkan projekti. Lankana iiiiihana Taikapallo eli Zauberball. Herkulliset värit. Pehmeä lanka. Kiva malli. Sukista tuli täsmälleen samanlaiset, vaikka en mitenkään yrittänytkään kohdistaa värejä. Hyvin suunniteltu lanka siis!Magical Paraphernalia by Taina Anttila (rävellä)
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Shoppel-Wolle Zauberball, Väri Gebrannte Mandeln, about 100 g


Seuraavaksi puikoille hyppäsi iki-ihana February Lady Sweater, jonka olen halunnut tehdä jo piiiitkään. Lanka löytyi Innsbruckista Itävallasta. Vaikka mieluummin olisin ehkä halunnut semi-solid-värisen, mutta kyllä tuo oranssikin on hieno! Nappikauppareissu on vielä tekemättä, joten ihan valmis August Lady Sweaterini ei ole. Mallia oli kiva neuloa, ja paksun langan vuoksi neule valmistui nopeasti.February (August) Lady Sweater by Pamela Wynne (rävellä)
Puikot: 5 mm
Lanka: Schoeller+Stahl Big, väri oranssi, 500 g


Ja koska olin heinäkuussa kolme viikkoa gradulomalla, oli aikaa neuloa pari muutakin projektia ;). Novitan uusi lehti ilmestyi jokin aika sitten. Seuraavana päivänä bongasinkin Cittarista Puro-lankaa, jota lähti kotiin Ruska-sävyisenä monta kerää aikomuksena neuloa Pyöryläliivi. Lanka oli aivan ihanan pehmeää! Väritys oli vähän turhan Pelle Hermanni-tyylistä minulle, mutta ihan kelpo liivi syntyi. Muokkasin vähän Novitan ohjetta, koska vihaan kappaleiden yhdistämistä ompelemalla (enkä voi ymmärtää miksi Novitalla AINA KAIKKI kappaleet tehdään erikseen). Eli ensin tein pyöreän selkäkappaleen, josta päättelin silmukat ainoastaan käsien kohdalta. Sovelsin Springtime Swirlistä oppimaani tekniikka reunuksen tekemiseen. Eli loin tarvittavan määrän silmukoita, ja neuloin lyhennettyjä kerroksia kuten ohjeessa, ja aina kun kerros kudottiin loppuun asti, tein ssk-kavennuksen reunakappaleen viimeiselle ja selkäkappaleen "ensimmäiselle" silmukalle. Kätevä tekniikka.Pyöryläliivi by Novita (rävellä)
Puikot: 6 mm
Lanka: Novita Puro, väri Ruska, 250 g


Novitan ohjeen mukaan pienimpään kokoon olisi pitänyt mennä 7 kerää Puroa, minulla kului vain viisi.. Joten lopuista langoista syntyi Palmikkopipo niinikään Novitasta. Kuvassa mallina toimii konnaeläin Lyyti.Puro palmikkopipo by Novita (rävellä)
Puikot: 4,5 ja 5 mm
Lanka: Novita Puro, Väri Ruska 95 g

Päivän biisi: Dream Theater - Wait for sleep (juutuubi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti