perjantai 7. elokuuta 2009

Lapinpöllö


Lapinpöllö (Strix nebulosa) on suuri, harmaa pöllö. Suomessa se pesii n. KokkolaJoensuu-linjan pohjoispuolella aina kuusen kasvurajalle saakka. Pesivä kantamme vaihtelee vuosittain 300:n ja 1500:n parin välillä, jyrsijöiden määrästä riippuen. Vanhojen havu- ja sekametsien lintu. Pesä on vanhassa petolinnun pesässä tai paksun kannon pään syvennyksessä. Hätätilanteessa se on maassa. Lapinpöllö hyväksyy toisinaan pesäpaikaksi myös lintuharrastajan asettaman pesälaatikon, joka on täytettävä kuivikkeella.

Ravintopulan eli myyräkadon sattuessa lapinpöllöt joutuvat mieron tielle, eli vaeltamaan etelämmäs myyriä etsiskellen. Vaellustalvien jälkeen niitä jää usein eteläänkin pesimään. Poikaset lähtevät pesästä ennen kuin ovat lentokykyisiä, ja kiipeilevät lähipuiden oksilla. - Wikipedia -Tässä on Lapinpöllö. Se asustelee vielä hetken aikaa emonsa siiven alla. Mutta parin kuukauden päästä se lähtee lentoon.


Sen jälkeen tämän yksilön voikin bongata lentämässä ympäri Rovaniemeä; Hirvaalta, Lehtojärveltä ja jopa keskustasta! Poikanen onkin bongaamisen arvoinen ruskeine silmineen. =O)Lapinpöllö
Malli: Owlet by Kate Davies (rävellä)
Koko: 1 (6 - 12 kk)
Lanka: Novita 7 veljestä, n. 130 g
Puikot: 4,5 ja 5 mm
24 kpl pieniä ruskeita nappeja


Päivän albumi: Ayreon - The Human Equation

1 kommentti:

  1. Ihana pöllöpaita :)

    Eksyin tuolta räveltämöstä blogiisi ja piti jättää kommenttia, kun on niin kauniita neuleita :)

    VastaaPoista