tiistai 12. lokakuuta 2010

Valmista ja valmistelua

Neuleita on valmistunut viime aikoina ja kuukausia sitten. Mutta tänään sain ne vasta kuvattua! Tässä kuvassa on molemmat valmiit neulomukset:

Sormikkaat
Malli: Guinevere by Julia Mueller (rävellä)
Lanka: Drops Alpaca, väri 2916, n. 280 m
Puikot: 2,25 mm

Tunika
Malli: Still light tunic by Veera Välimäki (rävellä)
Lanka: Drops Alpaca, väri 5470, n. 1470 m
Puikot: 3 mm

Dropsin Alpaca on ehdottomasti yksi minun lempilangoistani. Olen tehnyt siitä jo monenmonta projektia. Se on just hyvän paksuista ja ihanan pehmeää ja lämmintä. Still light hyppäsi heti puikoille, kun sen bongasin. Mahtava malli! Tunika on kaunis, mutta samalla rento ja lämmin.

Myös SYTYCK-projektin suhteen on tehty päätöksiä! Haastan itseni tekemään Tuulian TTS-metodilla kirjoneulepuseron, johon kirjoneuleeksi pääsi siitä ihanasta saksalaisesta mosaiikkikirjasesta vuodelta 1597 tämä (ylempi) kuvio! Ensin aioin tehdä jonkun suomalaisen perinneneuleen, mutta eiköhän 413 vuotta vanhassa kirjoneulekuviossa ole perinnettä tarpeeksi! :)

Langatkin SYTYCK-projektiin saapuivat tänään. Puikoille hyppää paksua pirkkalankaa näissä väreissä:

Hollywood-viikot loppuvat sunnuntaina, ja siihen mennessä pitäisi vielä tikutella mallitilkku, ja mittailla oma kroppa TTS-kaavioon. Sunnuntaina sitten alkaa So you think you can knit!

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa UPEALTA tuo sun projekti. Mistä ihmeestä olet kaivellut tuon mosaiikkikirjasen? Mieletön kuvio. Odotan innolla valmista.

    VastaaPoista
  2. Mulla on lähdössä myös TTS-puikoille, havittelen jotain Still lightin tyylistä, mutta enemmän vartalonmyötäisenä, koska sain lajikseni lattarit. Ainoa ongelma on, että mittojen ottamiseen pitää käyttää miestä - katsotaan sitten miten sopiva tulee :P

    VastaaPoista
  3. Outi, Ravelryn Lazy, stupid & godless -ryhmässä joku oli linkannut tuon kirjan, ja kaverini bongasi sen sieltä! Meni samantien SYTYCK-projektisuunnitelmat uusiksi! =O)

    VastaaPoista