torstai 30. syyskuuta 2010

Hollywood-pohdintaa

Aivonystyrät ovat työskennelleet koko viikon kuumeisesti. Ja siitä syystä varmaan tähän neulojaan iski tappoflunssa, joka pakotti jäämään töistä kotiin. :) Eli enemmän aikaa miettiä SYTYCK-haastetta!

Haasteenani on siis Valssi ja foxtrot. iTunesin soittolistalta ei kyseisiä musiikkilajeja kauheasti löydy, mutta Metallican Nothing else matters esimerkiksi menee kolmeen, eli sitä voi tanssia valssina! Ja eikö se ole jo aika perinteinen biisikin.

Hyökkäsin heti interwebin ihmeelliseen maailmaan etsimään suomalaisia perinneneuleita. Ei niitä kovin montaa löytynyt: Martta-paita, Vöyrin paita, Hailuotolainen, Korsnäsin paita, Jussipaita ja Revontulipusero. Näistä itseäni lähellä olisi ehkä Hailuotolainen, sillä isäni oli siellä töissä pari vuotta. Mummoni taas on ollut Martta. Mutta parhaiten iski Revontulipusero, olenhan lappilainen syntyjäni. Puseron värit ei vaan kauheasti innosta, joten tekisin puserosta ehkä hiukan hillitymmän version. Lankana voisin käyttää paksua Pirkka-lankaa, ja sain sen värikartatkin jo lainaksi. Väritkin on jo päätetty!

Mutta. Sitten ystäväni meni linkkaamaan minulle tämän. Saksalainen kirja vuodelta 1597. Eikös siinä ole perinnettä kerrakseen? Kirja sisältää upeita kaaviokuvia, joista tulisi upeita kirjoneuleita! Joten pitäisiköhän vaihtaa suunnitelmaa??

Revontulipuserossa oli oikeastaan ainoana haasteena se itse kirjoneule, josta minulla ei ole kauheasti kokemuksia. Mutta jos valitsisinkin tuosta vanhasta kirjasta kirjoneulemallin, niin haasteena olisi sen itse kirjoneuleen lisäksi suunnitella kokonainen neule ensimmäistä kertaa! Neulematematiikkaa, hrrr....

Pistän vielä sen mietintämyssyn päähäni hetkeksi. :)

2 kommenttia:

  1. Oi, olipa upeita malleja ikivanhassa saksalaiskirjassa! Laitoin linkin suosikkeihin. Tsemppiä suunnitteluun =o). t:Hanna Kuopiosta

    VastaaPoista
  2. Tuossa saksan linkissä oli tosi upea kuvio!

    sittenhän on olemassa myös norjalaispaitoja joita voisi miettiä tai laajennat aluetta etelään ja tutustut virolaisiin kirjoneuleisiin, jotka ovat aivan ihania. Ja kirjoneulettahan voi neuloa myös sukkiin, Lailas sock's voisi olla kirjoneulekammoiselle hyvä valinta alkupaloiksi? älä unohda myöskään lapasia tai pipoja!

    VastaaPoista