torstai 19. marraskuuta 2009

Deutschland, Deutschland!

Hallo!

Kolme viikkoa sitten tieni/työni vei minut Saksaan, Baijerin osavaltioon, kaupunkiin nimeltään Regensburg. Asusten tällä vielä toisetkin kolme viikkoa, ja koti-Suomi kutsuu juuri sopivasti jouluksi.
Regensburg on kaunis kaupunki, marraskuinen sää ei ole. Eilen näin ensimmäisen kerran auringon kolmeen viikkoon.. Kaupungin keskusta on v-a-n-h-a. Tämä Tonavan yli menevä silta on rakennettu vuonna 1145.


Keskeltä vanhaa keskustaa nousevat korkeuksiin kaksi upeaa tornia. Lähempää tarkasteltuna rakennus näyttää tältä:


Se on goottityylinen Pyhän Pietarin katedraali. Komea pytinki oli valtava, ja täynnä upeita yksityiskohtia. Eksyin myös kirkkoon sisälle juuri sopivasti kun siellä alkoi (saksankielinen) katolinen messu. Valitettavasti en ymmärrä saksaa kovinkaan paljon, varsinkaan tätä baijerin murretta, enkä ole myöskään katolinen, joten en jäänyt kuuntelemaan. Mutta kerkesin kuulla suuren poikakuoron upeaa laulantaa! Hienosti kaikui kirkossa.


Kun matkalle lähdin, niin pakkasin ensimmäiseksi tietenkin KnitPro-puikkokokoelmani! Ja heti kun ensimmäinen lankakauppa vaan käveli vastaan, ostin Schachenmayerin Alpakkaa, ja Lana Grossan Bingoa! Alpakasta neuloituivat yhdessä illassa kämmekkäät (koska työpaikallani säästetään sähköä viikonloppuisin ja lämmitys sammutetaan, joten maanantaisin on töissä kylmä!).


Susie's reading mitts by Janelle Masters (rävellä)
Lanka: Schanchenmayer nomotta Alpaka Fashion, n. 55 g
Puikot: 3,25 mm

Bingosta neuloitui syksyn IK:sta tuttu Every way wrap, jonka halusin neuloa heti kun mallin näin! Nyt löytyi hyvä syykin (se sama lämmitysongelma..)! Ihana! Lanka neuloitui kivasti, ja pinnasta tuli kivannäköinen. Joka ikisessä kerässä tosin oli ainakin yksi solmu.. Neuletiheys oli jälleen kerran vähän hukassa, joten toistin palmikkokuviota 20 kertaa ohjeen 16 sijaan.


Every way wrap by Okmin Park (rävellä)
Lanka: Lana Grossa Bingo, 425 g
Puikot: 5,5 mm

Ennen kuin lähdin matkaan sain lahjaksi Cookie A:n German Stockings -ohjeen, ja sitä varten lähdin metsästämään lisää lankakauppoja, ja löysinkin tuolta keskustasta yhen ihanan! Siellä oli yksi nurkkaus pyhitetty Opalin ja Regian sukkalangoille, joissa oli vaikka minkänäköistä raitaa. Taidan tehdä vielä uudemman reissun tutustuakseni niihin paremmin. Mutta, koska German Stockingin hieno kuvio tulee mielestäni paremmin esiin yksivärisellä ja vaalealla langalla, hylkäsin raitalangat. Sen sijaan etsin jotain vaaleaa, ei välttämättä yksiväristä. Ja löysin alelaarista Lana Grossa Meilenweit Mega Boots Stretch Softcolor -lankaa! Kerä näytti tylsän harmaalta, mutta ostin molemmat kaksi viimeistä pois. Ja kun sukka edistyi, niin lankakin alkoi näyttää yhä vaan paremmalta! Lanka ei pääse oikeuksiinsa tuossa kuvassa, mutta en parempaakaan tähän hätään saanut.. =O)
German stocking by Cookie A. (rävellä)
Lanka: Lana Grossa Meilenweit Mega Boots Stretch Softcolor
Puikot: 2,5 mm

Kuten näkyy, sukka on edelleen kesken, joten >>>

Tschüss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti